Van 29 oktober tot en met 6 november 2022 was het weer de Fair Trade week. In deze editie stond het thema Klimaat centraal.

Teken/ontwerpwedstrijd voor een Tonyreep wikkel

Het winnende ontwerp van de ontwerpwedstrijd met het thema Fairtrade & klimaat komt op de wikkel van een Tony’s Chocolonely chocoladereep. Daarnaast zijn er nog een tweede en een derde prijs.
Op 11 november zijn de mooiste ontwerpen gekozen door een jury bestaande uit de burgemeester of een wethouder, een of twee kunstenaars uit de gemeente, een leerling van het Carmel College Salland en twee leden van de werkgroep Fairtrade Gemeente Raalte.
De uitreiking van de prijzen zal waarschijnlijk eind november zijn, het duurt even voor de wikkel met het winnende ontwerp is gemaakt. Met de winnaars wordt rechtstreeks contact opgenomen.

Sociaal experiment

Op zaterdag 5 november was er een sociaal experiment met een spel dat Sociaal experiment heet, waarbij de vraag is: hoe fair ben jij? Keuzes maken is niet altijd even gemakkelijk. Zeker als de keuze bepalend is voor jezelf óf voor de wereld. Welke keuze maak je dan?