Wereldwinkel Heino verkoopt originele cadeaus uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren, er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met uw aankoop helpt u hen daarbij.

Kleurrijk keramiek uit Mexico

Het echtpaar Maribel en Isaac komen oorspronkelijk uit Jalisco, een staat in Mexico die steeds onveiliger wordt door het toenemende drugsgeweld. Voor een beter bestaan laten ze huis en haard achter zich en beginnen 800 km verderop aan een nieuwe toekomst. De schildertechniek van het kleurrijke keramiek dat zij maken, komt oorspronkelijk uit Noord- Afrika en werd door de Spanjaarden geïntroduceerd in Mexico zo’n 500 jaar geleden. Generaties lang zijn de kleurstellingen doorontwikkeld, maar de techniek is bijna onveranderd gebleven. Maribel en Isaac werken hard en krijgen een goede prijs voor hun producten. Daardoor hebben ze een stukje land kunnen kopen waarop een éénkamer woning gebouwd wordt. Zo wordt hun droom werkelijkheid.

Dromenvangers

Dromenvangers

Het geloof is dat de hemel vol zit met dromen, dat kunnen goede dromen zijn maar ook kwade dromen (nachtmerries). Als je gaat slapen sta je open voor deze dromen en loop je dus de kans om dromen op te vangen. Lees meer…

Keramiek uit Tunesië

Jalel is de zoon van een familie die al generaties lang pottenbakken. Pottenbakken is in Sfax een traditioneel ambacht, waarvan de kennis binnen de familie van generatie op generatie wordt doorgegeven. De grond en klei in Sfax leent zich uitstekend voor het fijne ambacht van aardewerk. Lees meer….

Kazuri sieraden

De sieradencollectie van Kazuri bestaat uit handgemaakte en handbeschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost Afrika. De prachtige, unieke kralen worden gemaakt van klei uit het gebied rondom Mount Kenya, wat het product authentiek van deze streek maakt.

Lees meer….

Swazi Candles en de kunst van Millefiore

De prachtig ingewikkelde ontwerpen van Swazi Candles maken gebruik van de oude techniek die bekend staat als “millifiore”. Millefiore, of “duizend bloemen”. Lees meer…

Kaarsen

Vilten vlaggetjes

Vilten vlaggetjes

Prachtige schaal in houten ornament

stenen beeldje

Sierlijk beeld

Leuke tasjes

Mooie grote mand

Lekkere sokken voor dames en heren

Wanddecoratie

Stenen krokodil

Stenen beeld van vogeltjes

Leuke katjes als ringhouder

Metalen vogeltjes op schaal