Wereldwinkel Heino

De Fairtrade Cadeauwinkel

Mixblik

Vanaf a.s. dinsdag brengen we in de winkel nog een nieuw vrouwenproject onder de aandacht. Mixblik is een sociale onderneming én wereldgerechten blikfabriek! Bij Mixblik werken twintig vrouwen die pas kort in Nederland wonen. In de conservenfabriek in Rotterdam maken ze de heerlijkste gerechten uit hun landen van herkomst. Leren en werken gaan hand in hand bij Mixblik. Tussen de bedrijven door oefenen ze de Nederlandse taal en volgt iedereen een interne opleiding. Mixblik is een sociale onderneming die nieuwe Rotterdamse vrouwen vooruit helpt door samen maaltijden te bereiden. Alle recepten zijn origineel ingebracht door de vrouwen die bij Mixblik werken. De maaltijden zijn gezond, vegetarisch en makkelijk klaar te maken.

Ze koken zoveel mogelijk met biologische en lokale ingrediënten! 

Mixblik

Wie werken er bij Mixblik.

Mixblik is een werelds geheel. Met vrouwen uit Eritrea, Somalië, Vietnam, Syrië, Congo, Saoedi-Arabië, Senegal en Nederland vertegenwoordigen ze veel culturen. Alle dames brengen hun eigen kwaliteiten en talenten mee, die ze bij Mixblik verder kunnen ontwikkelen. Toch komen ook veel van hen met een flinke rugzak aan. Samen lachen en huilen ze. Iedereen leert waar zij behoefte aan heeft. Voor de één is dat extra rekenles, voor de ander huiswerkbegeleiding van een MBO2 opleiding, weer een ander heeft moeite zelf de weg te vinden. Zo is er voor ieder een leerschema op maat. 

In onze Wereldwinkel zijn verschillende smaken van Mixblik verkrijgbaar.

Ook in geschenkverpakking. Voor lekkere recepten kijk op Mixblik.nl

Nieuw in de winkel

Fair Trade week

Van 29 oktober tot en met 6 november 2022 was het weer de Fair Trade week. In deze editie stond het thema Klimaat centraal.

Teken/ontwerpwedstrijd voor een Tonyreep wikkel

Het winnende ontwerp van de ontwerpwedstrijd met het thema Fairtrade & klimaat komt op de wikkel van een Tony’s Chocolonely chocoladereep. Daarnaast zijn er nog een tweede en een derde prijs.
Op 11 november zijn de mooiste ontwerpen gekozen door een jury bestaande uit de burgemeester of een wethouder, een of twee kunstenaars uit de gemeente, een leerling van het Carmel College Salland en twee leden van de werkgroep Fairtrade Gemeente Raalte.
De uitreiking van de prijzen zal waarschijnlijk eind november zijn, het duurt even voor de wikkel met het winnende ontwerp is gemaakt. Met de winnaars wordt rechtstreeks contact opgenomen.

Sociaal experiment

Op zaterdag 5 november was er een sociaal experiment met een spel dat Sociaal experiment heet, waarbij de vraag is: hoe fair ben jij? Keuzes maken is niet altijd even gemakkelijk. Zeker als de keuze bepalend is voor jezelf óf voor de wereld. Welke keuze maak je dan?

Verlenging Fairtrade gemeente

Raalte Fairtrade gemeente


De gemeente Raalte is weer Fairtrade gemeente. Met alle lof voor de werkgroep Fair Trade Gemeente is de titel weer met twee jaar verlengd.

Hier mogen we als inwoners van de gemeente Raalte zeker trots op zijn. Als Wereldwinkel Heino zijn we ook trots omdat onze medewerkers Gesien Stoop en Henny Siebert als lid van deze werkgroep vele uren werk hierin hebben gestopt.