Begin november was José Verweij-Hoogendijk, oprichters van de Stichting Vhufull te gast op de medewerkersavond van Wereldwinkel Heino. Onder de handelsnaam Gone Arty is deze Stichting sinds 2000 actief om kleinschalige producenten in Zimbabwe, Swaziland, Ghana, Madagaskar, Malawi en Zuid Afrika bestaanszekerheid en perspectief te bieden, door handel met Europa mogelijk te maken. Inmiddels is Gone Arty uitgegroeid tot een volwaardig groothandelsimporteur van kunst- en gebruiksvoorwerpen uit Afrika. De Stichting staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en eerlijke handel. Het doel is een gelijkwaardig partnerschap te onderhouden tussen alle schakels van de keten: producenten, importeurs, winkels en consument.
Wereldwinkel Heino is één van deze schakels en heeft veel van deze kunst- en gebruiksvoorwerpen in haar assortiment. Denk aan de metalen tuinstekers, tuinbeelden, tassen/manden en kaarsen.

Door het enthousiasme en inspirerende verhaal van José heeft Wereldwinkel Heino besloten om een extra actie te organiseren. Wereldwinkel Heino wil dit inspirerende verhaal graag delen onder haar klanten en m.n. het project GROENTETUINEN IN ZIENZELE extra onder de aandacht brengen.
De impact van het aanleggen van waterputten en irrigatiesystemen zorgt voor één van de meest basale levensvoorwaarden, nl. water. Hierdoor kan de lokale bevolking groentetuinen aanleggen en gewassen telen voor het maken van o.a. manden en tassen waardoor er handel ontstaat. Volgens José één van de meest essentiële manieren om mensen te helpen bij het opbouwen van een beter bestaan én een hoopvolle toekomst. Voor meer info zie: Groentetuinen voor Zienzele (gonearty.nl)

Edit