Sjaal met Verhaal kent als product een verhaal, maar ook hoe het label is ontstaan. In 2013 reist Inge Hoogesteger af naar Nepal waar ze in een totaal andere wereld dan haar vertrouwde, stedelijke, vaak individualistische Hollandse leven stapt.

Vanaf het eerste moment werd ze door de kracht van de Nepalese vrouwen en de natuur geraakt. Ondanks dat de mensen daar behoorlijk veel zorgen aan hun hoofd hebben, blijven ze vriendelijk en lacht het leven hen op hun eigen manier tegemoet. Inge voelde gelijk een klik en de behoefte om iets voor deze lieve (lieve!) mensen te doen. Alleen wat? Ze kocht een x-aantal sjaals en verkocht ze in Nederland. Zo kregen de maaksters een eerlijk inkomen en kon ze haar financiële steun bieden aan een kindertehuis waar ze haar hart aan al die snoetjes verloor.

Wat ze nooit had verwacht, was hoe deze actie haar eigen leven en die van honderden kinderen en vrouwen zou veranderen. Want niet veel later nam ze de sprong in het diepe en richtte ze haar bedrijf ‘Sjaal met Verhaal’ op waarmee ze inmiddels werk voor duizenden Nepalese en Thaise vrouwen creëert. En dan hebben we het nog niet eens over de sjaals zelf die met veel liefde worden gemaakt. Om het een touch of Nepal & Thailand mee te geven, bevat elke sjaal symbolen en motieven die al generatie op generatie worden doorgegeven. Dit om de tradities van de voorouders in leven te houden.

Ware kunstwerken zijn het, van binnen en buiten.