Café de Origen is een kwaliteit Fairtrade koffie geproduceerd door kleine boeren. De koffie groeit o.a. op de vruchtbare berghellingen in Peru, Honduras en Ethiopië. Een melange van 80 tot 90% Arabicabonen uit deze bijzondere gebieden zorgt voor de heerlijke karakteristieke smaak van Café de Origen.

Café de Origen wordt gebrand door Neuteboom koffiebranders, een van de pioniers op het gebied van Fairtrade koffie. Als wij nieuwe koffie melanges maken, hebben wij maar één doel. Een unieke en onderscheidende smaak maken. Onze branders zijn continue in de weer om onze melanges perfect te houden zodat u altijd kunt genieten van de heerlijke smaak.

Het resultaat is een aantal uitzonderlijke koffiemelanges die recht doen aan meer dan 100 jaar ervaring in zoeken naar de beste koffie, het melangeren van de lekkerste melanges en het perfect branden van die koffie.

Wat is Fairtrade koffie

Fairtrade koffie is koffie die wordt geproduceerd en verhandeld onder eerlijke voorwaarden. Fair trade betekent letterlijk “eerlijke handel”. Dus een kopje Fairtrade koffie is een kopje (h)eerlijke koffie!
Veel kleinschalige koffieboeren in ontwikkelingslanden verkeren continu in inkomens onzekerheid. Zij zijn vaak volledig overgeleverd aan de sterk fluctuerende wereldmarktprijs.

De opbrengst van de koffieoogst is vaak te laag. Hierdoor kunnen ze niet investeren in de toekomst van hun bedrijf en al helemaal niet in de toekomst van hun kinderen en gemeenschap. Hierdoor blijft de armoede in stand; een vicieuze cirkel. Maar door Fairtrade koffie te kopen kun ook jij bijdragen aan het doorbreken van deze cirkel!
Enkele kenmerken voor Fairtrade koffie:

  • Een eerlijke prijs voor de koffieproducenten in ontwikkelingslanden
  • Goede arbeidsomstandigheden voor de koffieboeren
  • Democratisch en transparante handel
  • De prijs bevat een vaste ontwikkelingspremie voor investeringen in duurzame ontwikkeling