Organisch’ ‘Eco-vriendelijk‘ ‘Vegan‘ ‘Duurzaam’ ‘Eerlijke handel’ ‘Handwerk ‘Natuurlijk’ ‘Plantaardig ivoor

Taguanoten zijn afkomstig van de ivoorpalmen (Phytelphas aequatorialis) die groeien in Zuid- Amerika. De ivoorpalm wordt ook olifantsplant of taguaboom genoemd. Taguanoten staan ook wel bekend als “plantaardig ivoor”. De structuur van dit materiaal lijkt namelijk erg op ivoor (van olifant) en het kan ook worden bewerkt tot bijvoorbeeld schaakstukken. Tagua (plantaardig ivoor) is het enige 100% duurzame alternatief voor dierlijk ivoor. De palm kan vele ingekapselde mooie noten bevatten die, gepolijst en schoongemaakt, een prachtige steen opleveren. De taguanoot is een natuurlijk regenwoudproduct.
Goed geoogst kan de verbouw van deze palmen vijf keer zo veel opbrengst opbrengen voor de traditionele bewoners van het regenwoud. Het verbouwen van Taguanoten is dan ook een belangrijke ecologische stimulans voor het behoud van de regenwouden. De laatste tijd wordt de tagua weer gewaardeerd als een natuurlijk materiaal, vanwege haar schoonheid. Alle exemplaren verschillen door de unieke organische vormen/textuur.

Tagua notenboom
Taguanoot

De geschiedenis van Tagua
De oorspronkelijke bewoners van Zuid-Amerika gebruikten Tagua om vrouwelijkheid te vertegenwoordigen vanwege de grote magnetische aantrekkingskracht en hun romantische energie. Elk lid van de stam droeg een Taguahanger om zijn of haar nek. Ze geloofden dat degene die tagua droeg in harmonie zou leven en voor altijd geliefd zou zijn door hun familie en vrienden.